4327
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4327,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Mt Ommaney Entertainment + Leisure Precinct

Mt Ommaney, Brisbane

 

 

Mt Ommaney Shopping Centre is a typical single-level shopping mall elevated above carparking, and without any interface with its surrounds.

 

The project generates a stronger engagement with the main arrival street to the Centre. While the design had to cope with the closed form of a cinema complex above, it extends an armature out from the existing mall that is contrastingly organic and transparent.

 

The contrast is accentuated by conceiving the cinemas as a cluster of crystalline forms angled and intervened by parts of the serpentine façades. These façades are part glazed/part open, framing a garden bridge back to the existing mall.

 

Open to the sky, as distinct from the neighbouring air-conditioned mall, the garden bridge forms a journey of varied passive and interactive experiences. Designed in conjunction with Lat27, the spaces reflect upon a theme derived from community consultation, of ‘my best backyard’.

Collaboration

Lat27

Client

Vicinity Centres