3856
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3856,stockholm-core-1.2,select-theme-ver-5.2,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Jubilee Place

Fortitude Valley, Brisbane, 2018

 

 

Jubilee Place is a combined revitalisation of an historic hotel and a 14 level office building that part-cantilevers over the hotel. The new building’s exoskeleton structure is designed to minimise the structural impact on the Brisbane’s Clem Jones Tunnel that lies directly beneath the site.

 

The cantilever provides a canopy to a public plaza that links the hotel with the tower’s recessed lower levels. These levels are faced with openable louvres that generate activation to the plaza and contrast with the hotel’s solidity.

 

The cantilever is 7.5 metres above the hotel, such that its soffit is seen as a key element defining the intervening public realm. Its geometry gathers the forces of the exoskeleton above and ties the structure to the core. At the top, the diagrid forms a horizontal trellis over a roof garden.

 

The design is targetting 6 Star Green Star, 5 Star NABERS and Gold WELL Building ratings.

Client

JGL Properties