Blight Rayner | Hill End House
572
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-572,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.0,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Hill End House

West End, Brisbane, 2008–10

 

 

Also illustrated in the Architecture section, the Hill End House is a long narrow house with spaces designed to relate artwork to materiality.

 

The house comprises three levels – the lower ground being a gym opening out to a river garden, the ground comprising linear living spaces connected by an atrium pool, and the upper comprising parents’ and children’s bedrooms linked by a bridge across the atrium.

 

On the ground level, movement meanders diagonally from entrance to river, with artwork and joinery niches shaping the journey. The upper level accentuates the linearity of the house, with a gallery stretching from front to back activated by libraries and studies. Artwork dramatises voids cut through to the ground level.

Client

Michael and Kylie Rayner

Awards

Shortlisted in World Architecture Festival Awards 2014