Blight Rayner | Sanctuary Cove Golf Club
3715
page-template-default,page,page-id-3715,page-child,parent-pageid-3873,,select-theme-ver-4.6,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
JAYSON + MICHAEL’S HISTORY BEFORE BLIGHT RAYNER

Previous Projects with Cox Architecture t/a Cox Rayner:

Sanctuary Cove Golf Club

Gold Coast, 2007-10

 

 

Client

Mulpha Australia

 

Architect

Cox Architecture t/a Cox Rayner Architects

 

Project Director

Jayson Blight

 

Cox Architecture t/a Cox Rayner Awards

AIA Queensland Commercial Architecture Award 2014

 

Photography

Christopher Frederick Jones

 

 

The Golf Club is the primary ingredient in a wider revitalisation of Sanctuary Cove, arguably the premier resort community in Australia. The revitalisation was intended to orientate the resort’s architecture away from neo-historic stylism to buildings responsive to and integral with the landscape. The clubhouse is sited in a natural swale with a stone-clad base having utilities and a lighter timber architecture above forming a sequence of restaurants, bars and club facilities. The plan is generated by intersecting diagonal axes that maximise exposure of the spaces to a lake and to greens. Clerestories and skylights animate the passages and emphasise the axial meeting point. The building is unashamedly modest in its expression and far cry from the existing clubhouse which sits on, rather than in, the landscape.